Terug naar nieuwsoverzicht

Zundert krijgt eindelijk glasvezel!

Onze regio krijgt eindelijk waar het zo lang op heeft gewacht: de aanleg van het glasvezelnetwerk. Nog deze maand starten de graafwerkzaamheden. Bedrijven en particulieren die van het glasvezelnetwerk gebruik willen maken, treffen een aanbieder dicht bij huis: Mixtus. Deze lokale provider, gevestigd aan de Bredaseweg 7 in Zundert, zal vanaf heden bedrijven en particulieren actief benaderen om hen te ondersteunen bij de overstap naar glasvezel.

Planning aanleg glasvezelnetwerk

De aanleg van het glasvezelnetwerk verloopt in vier fases. Rijsbergen en omgeving is als eerste gebied aan de buurt. Daar start in november 2020 de aanleg. In april 2021 volgt de aanleg in Klein-Zundert en in een deel van het dorp Zundert. Het gebied Wernhout en omgeving is in september 2021 aan de beurt. Vanaf september volgt de laatste fase van de aansluiting op het glasvezelnetwerk, namelijk in Achtmaal en omgeving.

Lokale provider Mixtus uit Zundert

Lokale provider Mixtus kan voor zowel particulieren als bedrijven de aansluiting op het glasvezelnetwerk verzorgen. Klanten van Mixtus hebben daarmee een direct aanspreekpunt dicht in de buurt; een voordeel bij vragen of eventuele calamiteiten. Om inwoners en bedrijven in de regio snel te informeren over de mogelijkheden, zal het team van Mixtus actief contact opnemen om de belangstelling te peilen. Vanwege de huidige coronamaatregelen vinden afspraken zoveel als mogelijk telefonisch plaats. Bij een afspraak bij Mixtus op kantoor wordt uiteraard gewerkt volgens de richtlijnen vanuit het RIVM.

Persbericht
Zundert, 3 November 2020