Terug naar nieuwsoverzicht

Streamen met FRITZ!

Het EK voetbal is volop bezig, en ook het volgende grote evenement staat al in de startblokken: de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. En de zomerse temperaturen maken deze sportevenementen nóg leuker. Wij laten je zien hoe gemakkelijk het dankzij FRITZ! is om deze en andere uitzendingen te bekijken.

Tv-apps op smart-tv’s en andere apparaten gebruiken

Je kunt heel eenvoudig op twee manieren op je smart-tv, tablet of smartphone sportevenementen zoals het EK voetbal kijken: via een app van je IPTV-aanbieder of via de apps van de tv-zenders in kwestie. Meestal staat er op de website van de zenders ook een overzicht van de programma’s die je met de app kunt streamen.

Dankzij Mesh Wi-Fi en FRITZ!Repeater mis je geen enkele uitzending

Meerdere FRITZ!-apparaten, bijvoorbeeld een FRITZ!Box en een FRITZ!Repeater, vormen samen een gezamenlijk Mesh Wi-Fi-netwerk. Zodra je bij het Wi-Fi-netwerk bent aangemeld, heb je bij zowel de FRITZ!Box in de woonkamer als bij de FRITZ!Repeater toegang tot hetzelfde netwerk.

De FRITZ!Box neemt d.m.v. Mesh Wi-Fi steering de controle over en zorgt er zo voor dat alle apparaten altijd de beste verbinding krijgen. De verbinding wordt ook altijd via de juiste frequentieband tot stand gebracht, dus 2,4 of 5 GHz. Je kunt FRITZ!Repeaters trouwens ook met een LAN-kabel aansluiten. Meer tips om video’s te streamen vind je in onze vraagbaak.

Voorrangsregels in het thuisnetwerk – prioriteren maakt dit mogelijk

Vanaf FRITZ!OS 7.25 kun je heel gemakkelijk bepaalde apparaten in het Wi-Fi-netwerk thuis voorrang geven, oftewel prioriteren. Want als er meerdere gebruikers tegelijkertijd intensief internetten of streamen, stuit de internetbandbreedte al snel aan haar grenzen. Door prioritering lopen streams, televisies of videoconferenties soepel, zelfs als er veel activiteit in het thuisnetwerk is. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat júist als het beslissende doelpunt wordt gemaakt, de verbinding plotseling wegvalt of het beeld bevriest.

Bron: avm.de