SIP Trunking

Met SIP trunking (Session Initiation Protocol) sluit u uw telefooncentrale via VoIP aan op het openbare telefoonnetwerk (PSTN). Een toepassing die je bedrijf flinke kostenbesparingen oplevert op het gebied van infrastructuur en gesprekken. Hierbij is het belangrijk dat je huidige telefooncentrale SIP telefonie ondersteunt. Mixtus is namelijk SIP provider en kan met SIP telefonie VoIP gesprekken tegen fors lagere kosten afhandelen.

Basic Per SIP Trunk

€ 2 per maand

  • Ongelimiteerd aantal aansluitingen
  • Compatibel met de meest gebruikte VoIP centrales
  • fallback naar mobiel, ISDN of analoog
Bestellen

Hoe werkt het?

Je telefooncentrale staat in verbinding met het openbare telefoonnet. Dit registreert het nummer dat je hebt ingegeven en routeert het gesprek vervolgens naar de juiste locatie via traditionele telefoonlijnen. SIP trunking maakt het mogelijk dat een telefoongesprek voor een groot deel over het Hosted VoIP platform (bijvoorbeeld via VDSL of Glasvezel ) getransporteerd wordt. Het IP-netwerk is naast het transporteren van data ook uitermate geschikt voor het transporteren van spraak. SIP trunking combineert aansluitingen voor zowel data als spraak in één enkele lijn. De SIP trunk is als het ware een katalysator tussen je telefooncentrale (PBX) en je internetverbinding. Het grote voordeel hiervan is dat een telefoongesprek over een IP-lijn aanzienlijk goedkoper is dan via een traditionele telefoonlijn.

Een voorbeeld van SIP trunking

Een internationaal handelsbedrijf heeft een betrekkelijk nieuwe telefooncentrale. De medewerkers bellen via een ISDN infrastructuur veel met internationale klanten en leveranciers. Als deze centrale wordt uitgerust met een SIP module, kan deze organisatie tot wel 50% besparen op belkosten. KPN rekent voor een gesprek naar bijvoorbeeld China 94 cent per minuut, Mixtus slechts 0,033 cent.

Heb je interesse of wil je meer informatie over Sip Trunking? Neem dan contact met ons op via 076 – 810 00 30 of per e-mail advies@mixtus.nl