Terug naar nieuwsoverzicht

Safer Internet Day 2021

Onder het motto ‘Together for a better internet’ staan bij de 18e editie van Safer Internet Day op 9 februari met name kinderen en jongeren centraal. Wereldwijd nemen meer dan 170 landen deel aan Safer Internet Day. Ook AVM ondersteunt het initiatief en biedt handige oplossingen en functies waarmee met name jonge gebruikers veilig de onlinewereld kunnen verkennen.

Sluiting van scholen en thuisonderwijs maken het thema veiligheid nóg belangrijker

Door de sluiting van scholen en het thuisonderwijs is een veilige online omgeving voor kinderen en jongeren belangrijker dan ooit. Naast talloze leerplatformen voor kinderen van alle leeftijden biedt het internet natuurlijk ook entertainment en spelletjes. Ouders en kinderen moeten echter weten hoe zij zich tegen gevaren en ongeschikte inhoud kunnen beschermen. Bij het initiatief Safer Internet Center is bijvoorbeeld informatie te vinden over online pesten, privacy en sociale media.

Onlineacties en tips voor het ouderlijk toezicht

AVM geeft in het kader van Safer Internet Day nuttige adviezen en tips voor ouders en kinderen, bijvoorbeeld over het ouderlijk toezicht van de FRITZ!Box. In de gebruikersinterface van de FRITZ!Box kunnen onder andere namelijk profielen voor afzonderlijke apparaten in het thuisnetwerk worden aangemaakt. Met deze profielen kan ook worden bepaald op welke tijden het internet kan worden gebruikt. Het is ook mogelijk om gericht specifieke websites of apps te blokkeren of toe te staan. Zo kunnen kinderen en jongeren veilig en gecontroleerd op internet surfen.

Bron: avm.de